I can not to acces to multiplayer features. Server certificate authentication failed: 0xfffffff3 :(

:arrow_forward: GAME INFORMATION

:point_down: These details are CRITICAL; DO NOT skip them or your issue may not be reviewed.

  • GAME BUILD #: X64
  • GAME PLATFORM: Steam
  • OPERATING SYSTEM: Windows 10

:arrow_forward: ISSUE EXPERIENCED

:point_down: DESCRIBE THE ISSUE IN DETAIL (below). LIMIT TO ONE BUG PER THREAD.
I short, i can’t access to multiplayer services, Co-Op Camping, or any other multiplayer options.
Then, I tried to use an option button just under the user info that says “Reconnect to Multiplayer Services”, and it doesn’t works, only shows me a frame that says something like:
“Sorry, failed to connect to multiplayer services. Server certificate authentication failed
Source: AccountLoginEvent
Error Code: 0xffffffff
Extended Code: 0xfffffff3
”
Note: The standard methods used for to fix general issues from 0xffffffff error doesn’t work in my case. reference: (https://support.ageofempires.com/hc/en-us/articles/4402033075476-0xfffffff-error-code) by [XelNaga8080] Age Insider

:arrow_forward: FREQUENCY OF ISSUE

:point_down: How often does the issue occur? CHOSE ONE; DELETE THE REST!

  • 100% of the time / matches I play (ALWAYS)

:arrow_forward: REPRODUCTION STEPS

:point_down: List CLEAR and DETAILED STEPS we can take to reproduce the issue ourselves… Be descriptive!

Here’s the steps to reproduce the issue:

  1. Open Steam
  2. Open the game
  3. Click on “Reconect to multiplayer services”
  4. Results: Sorry, failed to connect to multiplayer services. *Server certificate authentication failed

:arrow_forward: EXPECTED RESULT

:point_down: What was SUPPOSED to happen if the bug you encountered were not present?
I should be able to access multiplayer services . . .

:arrow_forward: IMAGE

:point_down: ALWAYS attach a PICTURE (.jpg, .png, .gif) or VIDEO (.mp4, YouTube link) that highlights the problem.


:arrow_forward: GAME FILES (SAVE / RECORDING)

:point_down: Attach a SAVE GAME (.aoe2spgame) or GAME RECORDING (.aoe2record) of the match where you encountered the issue. Link it below if using an external file service.

Hi @Vicmaro
Did you try verifying integrity of game files or disabling mods?