Using Control or Shift with a special mouse button hotkey combo doesn't work

:arrow_forward: GAME INFORMATION

:point_down: These details are CRITICAL; DO NOT skip them or your issue may not be reviewed.

  • GAME BUILD #: ######
  • GAME PLATFORM: Steam
  • OPERATING SYSTEM: Windows 10

:arrow_forward: ISSUE EXPERIENCED

:point_down: DESCRIBE THE ISSUE IN DETAIL (below). LIMIT TO ONE BUG PER THREAD.

I have a mouse with two extra buttons than usual, both of which I use. One does Select all TCs, and the other cycles idle villagers. I decided, to make things easier, I would make “Select All idle villagers” either shift + my mouse button, or control + my mouse button. The game lets me keybind it, but it doesn’t actually seem to have an effect, and won’t do anything when I press the combo.

:arrow_forward: FREQUENCY OF ISSUE

:point_down: How often does the issue occur? CHOSE ONE; DELETE THE REST!

  • 100% of the time / matches I play (ALWAYS)

:arrow_forward: REPRODUCTION STEPS

:point_down: List CLEAR and DETAILED STEPS we can take to reproduce the issue ourselves… Be descriptive!

Here’s the steps to reproduce the issue:

  1. Find a mouse with additional buttons, referred to in-game as extra button 1, extra button 2, etc.
  2. Keybind “Select all idle villagers” to Shift + Extra Button 1, or Control + Extra Button 1. It will presumably work with other extra buttons, other key combos, and other hotkeys to bind to, but I haven’t tested it.
  3. Try and select all your idle villagers using the keybind.

:arrow_forward: EXPECTED RESULT

:point_down: What was SUPPOSED to happen if the bug you encountered were not present?

I would expect the select all idle villagers to work properly if I include my mouse buttons and another key.

:arrow_forward: IMAGE

:point_down: ALWAYS attach a PICTURE (.jpg, .png, .gif) or VIDEO (.mp4, YouTube link) that highlights the problem.

:arrow_forward: GAME FILES (SAVE / RECORDING)

:point_down: Attach a SAVE GAME (.aoe2spgame) or GAME RECORDING (.aoe2record) of the match where you encountered the issue. Link it below if using an external file service.

2 Likes

Hi @TheConqueror753 !

Thanks, we are now tracking this issue!

1 Like

I am having the same issue described. There are other instances of users having this issue and trying to use autohotkey as a work around. Alt + Extra Button does not have this same issue and works as intended.

I have this problem since the Indians Dynasties DLC was installed. Are some news about this or we never get a solution about it? It’s really annoying