AOE 2 wont run

running Age of Empire on windows 10 I have installed the game do to run it does the loading symbol and then nothing works!! PLEASE HELP

Hi @WearyElk6672271, Which Age of Empires game specifically are you having issues?

Age of empire 2 is the game

Age of Empires II: HD Edition or Age of Empires II: Definitive Edition?

don’t think its either of those its an old age of empire 2

its an older version

Are you trying to install from disc?

running Age of Empire on windows 10 I have installed the game do to run it does the loading symbol and then nothing works!! PLEASE HELP

Hi @WearyElk6672271, Are you having issues launching Age of Empires II: HD Edition or Age of Empires II: Definitive Edition beta?

its age of empires 2 its not HD version and its not definitive edition

its the old version on disk

1 Like

yes I am trying to install

Friend specifies what you do, what game and what operating system … these months there is a lot of talk about the HD version and the Definitive edition. The old version of CD, you may have problems with Windows 10 and its updates. Age 2 of 1999 is a very old game and there are things that change in operating systems over time. I also recommend you find out about “voobly”.

as the original post was deleted and moved to the deleted thread in this forum I will post the issue here as it is basically also the problem which can be classified as “AoE2 wont run”

support please have a look at this as a lot of people seems to have same issue. no issue with installation though popped out on the steam

Hi @VolitiveLake814, You are referring to a separate issue with Age of Empires II: Definitive Edition beta, not the original release of Age of Empires II. Please see this topic to resolve the issue with Age of Empires II: Definitive Edition beta.

https://forums.ageofempires.com/t/merged-missing-executable-unable-to-run-beta/39179

If you’re unable to visit that link as an Age of Empires II: Definitive Edition beta participant, please see this topic to resolve the issue with beta forum access.

Hello,
Thank you for answer but I cannot access the content on the link. I am getting following msg :
Oops! That page doesn’t exist or is private.

I am Insider. Any ideas how can I access the thread ?

Hi @VolitiveLake814, Here are the instructions: